Elevii Școlii Profesionale or. Briceni au avut posibilitatea de a-și dezvolta aptitudinile antreprenoriale și de a prezenta public propriile idei de afaceri pe data de 26 mai 2021, în cadrul primul concurs regional al Concursulu Nașional”Cel mai bun plan de afaceri”, ediția a VIII, pentru elevii IÎPT din nordul Țării.

La concurs  au fost prezentate 34 planuri de afaceri din 18 instituții din învățământ profesional tehnic: 2 Centre de Excelență, 5 Colegii și 10 Școli Profesionale!

Misiunea concursului este dezvoltarea competențelor antreprenoriale şi a spiritului de inițiativă ale elevilor din IÎPT din țară, precum și crearea, sprijinirea, consolidare şi promovarea unei culturi antreprenoriale în rândul tinerilor la nivel rural şi urban, care au ca rezultat accelerarea intrării acestora pe piaţa muncii, promovarea celor mai bune planuri de afaceri, precum şi inițierea afacerilor proprii.

Școala Profesională or. Briceni a fost reprezentată la concurs de către Corina Andronic, elevă în anul doi la meseria Cusător, Emanuel Guțu, elev în anul doi la meseria Cusător și Nicolai Bzovîi,  elev în anul doi la meseria Mecanic auto.

Corina Andronic  a elaborat și prezentat un plan de afaceri privind iniţierea afacerii SRL  „Shaormeria „A & K””, specializată în producerea și vinderea produselor fast-food în or. Bălți, Mun. Balti.

Emanuel Guțu a prezentat un plan de afaceri privind iniţierea afacerii SRL „Atelier Cusatorie Emanuel”. Activtatea principala a interprinderii sale este confecionarea hainelor pentru barbati, femei si copii, și se adresează ea tuturor locuitorilor raionului Briceni.

Nicolai Bzovîi a conceput o idee de afaceri originală, numită Antikafe, care reprezintă un nou format de instituție socială, ce constă dintr-un loc bine echipat, unde clienții plătesc pentru timpul petrecut în ea, în timp ce orice altceva: băutura, gustările, jocurile și activitățile sunt gratuite. Antikafe dezvoltă ideea conceptului de „al treilea loc”, conform căruia „primul loc” este locuința, „al doilea” este munca, iar „al treilea loc” este în același timp un teritoriu de comunicare, o zonă de recreere și un loc de muncă.

Toți cei trei elevi s-au prezentat foarte bine, fapt pentru care Directorul Școlii Profesionale or. Briceni, Eduard Rudenco, le aduce mulțumiri la toți pentru bunăvoința, curajul și stăruința de care au dat dovadă, adresîndu-le cele mai frumoase urări de bine în viitor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.